NACIONALNI PARK SKADARSKO JEZERO

živopisno i po mnogo čemu jedinstveno smestilo se u zetsko-skadarskoj kotlini zadržavajući rekom Bojanom kontakt sa Jadranskim morem, od kojeg ga je u dalekoj prošlosti odvojio lanac visokih planina. Njegove obale su razudjene i bogate brojnim zalivima, ostrvima, poluostrvima i rtovima. Biljni svijet je bogat i raznovrstan. Skadarsko jezero je ptičji raj čak za 264 vrste ptica, od kojih su mnoge u najvećem delu svojeg areala, proređene i ugrožene. U Evropi redak kudravi pelikan (Pelecanus crispus) postao je zaštitni znak jezera i nacionalnog parka.

Mnogobrojni kulturno-istorijski spomenici: arheološka nalazišta, manastirski kompleksi i utvrđenja, razbacani u širokoj lepezi u basenu Skadarskog jezera, govore da je još u XIV i XV veku ovo područje bilo značajno kulturno središte. Izuzetnu grupu kulturnog nasleđa čini tradicionalno narodno graditeljstvo, stara nenaseljena i zapuštena ribarska naselja, smeštena na samoj obali Jezera, Radus, Krnjice, Poseljani, Karuc, u kojima se nekada stanovalo, živelo od ribarenja.

A few years later, the replica watches uk brand added a Cyclops eye to the replica watches classic series. It is unique and practical. It not only facilitates the wearer's observation of the replica watches online calendar, but also has a certain degree of brand recognition. It is rolex replica a great symbol of Rolex watches. design.